Biluthyrning

Här är en länk till en sida där man kan hyra bil billigt.

Fyll först i Spanien fastland därefter Alicante till sist Alicante flygplats samt de datum ni vill hyra bilen.

Tips: för att boka hyrbil måste man ha ett giltigt kreditkort vid bokningstillfället. 
Kan vara bra att kolla upp vad man har för försäkringsskydd på sitt kreditkort när man hyr bil. Ofta vill hyrbilsfirman ”sälja på” tilläggsförsäkringar, vilket gör att priset drar iväg. Kan vara så att man redan har dessa försäkringar på sitt kreditkort.
Det som brukar hända om man inte köper tilläggsförsäkringar av hyrbilsfirman, är att de tar ut en deposit (de reserverar ett belopp på ditt kreditkort, ca 1200 euro), men det kommer tillbaka då ni återlämnat bilen (utan skador). Har aldrig varit några problem för mig

När man hämtar ut hyrbilen (i parkeringsgaraget på flygplatsen) kontrollera noga om bilen har några skador på karossen. Hyrbilsfirman skall ha markerat på ett dokument du fått vilka skador (repor etc) bilen har då du får den. Hittar ni några ytterligare skador e d, så ta kort på dem/filma bilen med mobilen samt ta kontakt med personal för hyrbilsfirman ( de brukar ha kontor i garaget) och visa upp skadan för dem.

Jag har aldrig råkat ut för något (även om det var mer skador på bilen än hyrbilsfirman redovisat), men man vet aldrig. Bättre vara på säkra sidan.

Något som är bra att hålla koll på är om bilen skall återlämnas med full tank eller tom tank. Brukar oftast vara att den kan lämnas med så tom tank som möjligt.

Brukar själv alltid hyra av RecordGo, och bokar via deras hemsida, se länk.